Dit is de cast van De Stormruiter

Het muziek- en theaterspektakelstuk Stormruiter, van de grootste producties van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018, is woensdag gepresenteerd in het WTC Expo in Leeuwarden.

Het paardenspektakel De Stormruiter is woensdag gepresenteerd in het WTC Expo in Leeuwarden. Het muziek- en theaterspektakelstuk is een van de grootste producties van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.

De productie is gebaseerd op de novelle Der Schimmelreiter van de Duitse schrijver Theodor Storm en gaat over de strijd van de mens tegen het water. Het originele verhaal is gesitueerd in Noord-Duitsland, het theaterverhaal speelt zich af op het Bildt.

Het stuk moet komend jaar 55.000 bezoekers trekken. De voorbereidingen voor de productie zijn al sinds 2014 in gang. Bekijk hieronder een samenvatting van de presentatiedag.

Ook de cast stelde zich woensdag voor, of eigenlijk de menselijke hoofdrolspelers van het stuk; in de voorstelling, die onder regie staat van Jos Thie, is de hoofdrol eigenlijk voor de honderd Friese paarden. Speler Jelle de Jong vertelde woensdag dat hij daarom al maanden in training is om zijn paardrijdvaardigheden te verbeteren. Over zijn rol zei hij: ,,De basis is al geweldig om vanuit te vertrekken. Dan het spektakel dat dit gaat worden, dat is wel een once in a lifetime opportunity. Ik ben superblij en dankbaar dat ik de hoofdrol ga spelen.''

Podium TV interviewde daarnaast regisseur Jos Thie, speelster Annemaaike Bakker en leden van de Wereldband. Ook Ellen ten Damme, Freark Smink, Klaasje Postma, Joop Wittermans en Hilbert Dijkstra zijn volgend jaar te zien in het stuk.

App-gebruikers klikken hier om de video's te bekijken.

Interview regisseur Jos Thie

Interview acteur Jelle de Jong

Interview acteur Annemaaike Bakker

Interview leden van de Wereldband

Toon reacties