Disney komt met nieuwe Peter Pan-film

Het houdt niet op met de stroom aan films rond Peter Pan. Dit keer is Disney vastberaden een succes te maken van een live-actionfilm rond de vliegende jongeman, zo meldt Deadline.

De film zal worden geregisseerd door David Lowery, die pas nog de musical Pete's Dragon verfilmde voor Disney. The Finest Hours-producent Jim Whitaker gaat de film produceren. Disney wil zo het succes herhalen dat ze 1953 behaalden met hun beroemde tekenfilm rond het fantasiekarakter van J.M. Barrie.

Recente pogingen films te maken rond Peter Pan en schurk Kapitein Haak liepen uit op veel lauwe kritieken. Vorig jaar werd Pan voor Warner Bros allerminst een kaskraker en een televisiefilm met Christopher Walken in de rol van Kapitein Haak zakte grotendeels onder de radar weg. Peter Pan sluit voor Disney in aan in een lange rij van verfilmingen van diens eigen klassieke tekenfilms. Onder meer Dumbo, Mulan, Jungle Book, Pinokkio en The Beauty And The Beast moeten in verse live-action versies de komende jaren in de bioscopen te zien zijn.

Toon reacties