De Held met Monic Hendrickx opent NFF

De verfilming van het boek De Held van Jessica Durlacher opent op 21 september de 36e editie van het Nederlands Filmfestival. Dat heeft het festival woensdag gemeld. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Monic Hendrickx, Fedja van Huêt, Daan Schuurmans en Kitty Courbois.

De Held vertelt over Sara (Hendrickx), die met haar gezin vanuit LA terugkeert naar haar ouderlijk huis. Als kort daarop haar vader sterft, zij zelf aangerand en haar dochter bedreigd wordt, komt ze eindelijk de geheimen op het spoor die haar vader sinds de oorlog voor zich heeft gehouden.

De regie is in handen van Menno Meyjes, die lange tijd in Hollywood werkte en recent in Nederland onder meer de verfilming van Het Diner van Herman Koch maakte. De Held beleeft op 21 september zijn officiële première in de Stadsschouwburg Utrecht. Tegelijkertijd vindt er elders in de stad ook een publiekspremière plaats. De film draait vanaf 29 september in de Nederlandse bioscopen.

De Held stond lange tijd gepland als project van regisseur Antoinette Beumer en haar zussen, scenarist Marjolein Beumer en actrice Famke Janssen. Het zou de eerste Nederlandstalige film voor Janssen worden. Maar Antoinette Beumer moest besluiten het project te laten vallen omdat zij moet revalideren van een ongeluk op de set van de thriller Loft, nu zes jaar geleden.

Toon reacties