Clarkson schikt ruzie voor 127.000 euro

Ex-presentator Jeremy Clarkson van het BBC-autoprogramma Top Gear heeft zijn problemen met een producer samen met de BBC afgekocht voor omgerekend 127.000 euro.

Clarkson heeft volgens de BBC uitdrukkelijk zijn verontschuldigingen aangeboden aan producer Oisin Tymon. Tymon treft geen enkele blaam in de nare affaire, volgens Clarkson. Een geërgerde Clarkson schold de producer vorig jaar maart nog uit voor luie Ierse klootzak en sloeg hem tijdens opnames in een hotel in het noorden van Engeland.

Het was het zoveelste incident rond Clarkson. Het leidde vorig jaar tot het einde van de wereldwijd populaire serie. De autoshow gaat met andere presentatoren verder. Clarkson werkt met zijn collega's Richard Hammond en James May aan een nieuwe show voor het digitale kanaal van webwinkel Amazon.

Tymon klaagde Clarkson en de BBC aan wegens rassendiscriminatie en schade als gevolg van de mishandeling. Hem is 100.000 pond toegekend, zeggen Britse media. Dat zou niet alleen uit de zak van Clarkson komen, maar ook uit die van de BBC.

Toon reacties