China krijgt Smurfenpretpark

China krijgt Smurfenpretpark ANP

Het eerste Smurfenpretpark van Zuidoost-Azië zal later dit jaar zijn deuren openen in China. Het park verrijst in een toeristisch gebied in Shanghai, meldt het Chinese persbureau Xinhua. De bouw is inmiddels begonnen.

,,Wij geloven dat dit themapark vreugde brengt en een positieve invloed heeft op jongeren", aldus Peng Yueqi, adjunct-directeur van de Shimao Groep, ontwikkelaar van het park. Het park wordt gebouwd in samenwerking met IMPS, het bedrijf dat houder is van de Smurflicenties.

Het pretpark zal bestaan uit een binnen- en een buitenruimte van elk ongeveer 10.000 vierkante meter. Er komen themazones als het bos, Smurfendorp en het kasteel van Gargamel. Gasten kunnen genieten van ruim twintig attracties. Ook komen er seizoensgebonden activiteiten, als een Smurf-Halloween en een Chinees Smurfnieuwjaar.

De blauwe mannetjes en een vrouwtje van de Belgische striptekenaar Peyo vierden vorig jaar hun 60e verjaardag. In 1986 werden de Smurfen in China succesvol geïntroduceerd. Peyo is het pseudoniem van de Brusselaar Pierre Culliford (1928-1992).