Brabander voetbalt met bassist Iron Maiden

Iron Maiden is in het land en dat betekent voor Wout van Loon dat hij weer een potje heeft kunnen voetballen met bassist Steve Harris. Bij Omroep Brabant vertelt Van Loon over zijn vriendschap met de Britse rocker.

Harris is niet alleen een groot fan van de Londense voetbalclub West Ham United, hij voetbalt zelf ook graag. Tijdens het toeren trekt hij dan ook geregeld de kicksen aan om met roadies van de band een potje te voetballen. In Nederland is het vierde elftal van voetbalclub DEES, waar Van Loon in speelt, een graag geziene tegenstander voor de Engelsen.

Van Loon raakte meer dan twintig jaar geleden eens aan de praat met Harris en sindsdien zijn de twee vrienden. Dit jaar kwam Harris niet alleen met roadies naar het Brabantse Wintelre, maar ook met twee zoons. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd tussen Iron Maiden en DEES 4 in een 2-2 gelijkspel.

Het is overigens niet voor het eerst dat Harris en Van Loon elkaar dit jaar zien. In maart kreeg de Brabander een telefoontje van de rocker of hij geen zin had om even een potje te komen voetballen in Brazilië. En dat had Van Loon wel.

Toon reacties