Boek Hylke Speerstra in unieke theatervorm

Hylke Speerstra Foto: Niels de Vries

Een bijzonder oorlogsverhaal, in een heel bijzondere setting. Creatief producenten Ton Offerman en Danny van Zuijlen brengen het stuk ‘ Op klompen door de dessa’, geïnspireerd op het gelijknamige boek van Hylke Speerstra, naar het theater.

Maar niet naar het theater zoals we dat kennen, comfortabel toeschouwend vanuit een rode pluche stoel. Bij deze productie loopt de bezoeker rond in een speciaal gebouwde boerderij en ervaart zo, in een 360-gradendecor, het indrukwekkende verhaal van een dienstplichtige Nederlandse soldaat die in Nederlands-Indië werd ingezet om het gezag over de voormalige kolonie te herstellen.

Replica’s van foto’s, dagboeken en brieven, samengesteld door collectie-onderzoekers, zetten het verhaal kracht bij en geven de bewogen geschiedenis een gezicht. ,,Mede door de real-life gaming-elementen is dit een ervaring die je niet wil missen”, vertelt Van Zuijlen.

Op klompen door de dessa is vanaf september te bezoeken op bijzondere locaties in Leeuwarden, Vlissingen en Den Haag. Kijk voor meer info op: opklompendoordedessa.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur