Bioscopen beleven beste Koningsdag ooit

De bioscopen hebben flink geprofiteerd van het slechte weer op Koningsdag. Pathé, de grootste bioscoopexploitant van Nederland, ontving woensdag meer dan 56.000 bezoekers. Nog nooit eerder werden op Koningsdag of Koninginnedag zoveel bioscoopkaartjes verkocht, laat het concern donderdag weten.

Het vorige record werd gevestigd in 2006, toen op Koninginnedag ruim 30.000 mensen naar de bioscoop gingen. Overigens zijn drie grote theaters van Pathé in Amsterdam traditioneel op Koningsdag gesloten vanwege alle activiteiten in de binnenstad. Ook de bioscoop in Zwolle was ditmaal gesloten, vanwege het bezoek van de koninklijke familie aan de Overijsselse hoofdstad.

De best bezochte film was de nieuwe versie van The Jungle Book. Regisseur Jon Favreau (Iron Man) maakte een bijzondere nieuwe live action-versie van het verhaal over het jongetje Mowgli dat in de jungle wordt opgevoed door wolven. De jonge Amerikaanse acteur Neel Sethi speelt in de nieuwe versie het jongetje Mowgli, maar de pratende, levensecht ogende dieren zijn digitaal geanimeerd. De stemmen zijn ingesproken door Bill Murray, Ben Kingsley, Christopher Walken, Idris Elba en Scarlett Johansson.

Kung Fu Panda

Verder trokken animatiefilms Zootropolis en Kung Fu Panda 3 volle zalen. Ook de voorpremières van de nieuwe Marvel-film, Captain America Civil War, deden het bijzonder goed. In diverse theaters vonden marathons plaats van de laatste drie of vijf Marvel-titels.

Eerder brak Pathé al bezoekersrecords op Valentijnsdag. Op 14 februari bezochten bijna 100.000 mensen de bioscoop, iets dat ook nog nooit eerder is voorgekomen.

Toon reacties