'Beschuldigingen wangedrag Domingo waarschijnlijk waar'

'Beschuldigingen wangedrag Domingo waarschijnlijk waar' ANP

Aantijgingen van seksueel wangedrag van zeker tien vrouwen binnen de Los Angeles Opera jegens mede-oprichter en zanger Plácido Domingo zijn waarschijnlijk waar. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek dat is ingesteld door de opera, volgens Amerikaanse media.

De 79-jarige operazanger zou zich tussen 1986 en 2019 ongepast hebben gedragen. Er wordt niet ingegaan op de details van de beschuldigingen, maar het zou gaan om verschillende incidenten.

Het gedrag van de Spanjaard werd zes maanden lang onderzocht door advocaten die niets met de Los Angeles Opera te maken hadden. Ze vonden geen bewijs dat de organisatie de klachten van seksuele intimidatie heeft genegeerd of verdoezeld.

De beschuldigen kwamen vorig jaar aan het licht. Kort daarna stapte Domingo op bij de Los Angeles Opera. Vorige maand bood de zanger zijn excuses aan voor zijn gedrag en zei hij de verantwoordelijkheid voor zijn daden te nemen. Twee dagen later kwam Domingo daar echter weer op terug en ontkende hij dat hij zich had misdragen.

home
net-binnen
menu