BN'ers in actie tegen darmkanker

Een rits aan BN'ers is vanaf maandag te zien in een nieuwe campagne van de Maag Lever Darm Stichting. Onder anderen Wendy van Dijk en Jan Smit slaan alarm tegen darmkanker.

Volgens nieuwe cijfers van de Maag Lever Darm Stichting is darmkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Dagelijks krijgen tientallen mensen de diagnose. Vanzelfsprekend zijn er dan ook veel BN'ers die de ziekte van dichtbij hebben meegemaakt. En zij zetten zich nu in voor de stichting.

''Zestig mensen per dag krijgen te horen dat ze een vorm van spijsverteringskanker hebben. Dat is echt te veel. Sla ook alarm en zet je in voor de Maag Lever Darm Stichting'', roept Wendy, die haar vader verloor aan de ziekte, op in een filmpje van de stichting.

Met muziekmanager Jaap Buijs in gedachten draagt ook Volendam de actie een warm hart toe. Naast Jan Smit zullen Simon Keizer, Nick Schilder en de 3J’s aandacht vragen voor de noodzaak van meer geld voor onderzoek. Verder komen onder anderen Nance, Frank Sanders, Roelof Hemmen, Koert-Jan de Bruijn en Gerda Havertong in actie. Ze moesten door de ziekte ook allemaal afscheid nemen van een dierbare.

Toon reacties