Axl Rose wil dat Google foto verwijdert

Dat Axl Rose ijdel is, mag geen geheim heten, maar de Guns N' Roses-zanger gaat volgens Torrent Freak nu wel erg ver om zijn imago op te poetsen. Axl heeft Google verzocht een foto van hem van het internet te halen omdat er 'rechtenkwesties' rond de foto zouden zijn. Torrent Freak vermoedt dat het Axl vooral te doen is om zijn niet al te flatteuze houding op de foto.

Volgens Axl en zijn team is de foto zonder zijn toestemming gemaakt, maar fotograaf Boris Minkevich van Winnipeg Free Press is zich van geen kwaad bewust. Hij bevestigt de foto te hebben gemaakt, maar weet niets van geschonden portretrecht. Vaak moeten fotografen vooraf hun handtekening zetten voordat ze foto's bij een concert maken, maar Minkevich weet niet meer of dat is gebeurd.

Ook al zou dat zo zijn, dan nog is het onwaarschijnlijk dat het Axl echt om rechten te doen is, aangezien er honderden, zo niet duizenden, foto's van hem circuleren die niet met zijn toestemming gemaakt zijn. Wat de foto van Minkevich bijzonder maakt, is dat de kiek door internetters is gebruikt voor de Axl Rose Fat-meme. Door grappig bedoelde teksten toe te voegen of een detail aan de foto toe te voegen hebben grappenmakers geprobeerd Axl voor schut te zetten.

Hoe het juridisch afloopt, valt nog te bezien. Axl maakt momenteel gebruik van anti-piraterijwetgeving om de foto's weggegumd te krijgen. Google lijkt overigens vooralsnog geen gehoor te geven aan zijn oproep.

Toon reacties