Applaus na vertoning film Verhoeven in Cannes

De eerste vertoning van Elle, de nieuwe film van regisseur Paul Verhoeven, op het festival van Cannes is zaterdagochtend met luid applaus ontvangen. De eerste reacties van internationale journalisten op de thriller zijn erg positief.

Elle vertelt over een geslaagde zakenvrouw (Isabelle Huppert) die in haar eigen huis wordt verkracht. Ze weigert aangifte te doen en gaat zelf op zoek naar de dader. De internationale filmpers applaudisseerde niet alleen na de film, maar ook een aantal maal tijdens de vertoning, iets dat niet vaak gebeurt. Er was geen boegeroep, iets dat na afloop vaak klinkt als een film niet goed valt.

Verhoeven draaide Elle vorige jaar met een Franse cast en crew. De film is dit jaar opgenomen in de competitie van het festival van Cannes: zaterdagavond vindt in de Franse badplaats de wereldpremière plaats. De 77-jarige Nederlander maakt kans op de Gouden Palm, die zondagavond wordt uitgereikt.

De grote favoriet tot nu toe in de lijstje van de internationale critici is de Duitse komedie Toni Erdmann.

Elle van Verhoeven beleeft zijn Nederlandse première eind mei in theater Tuschinski in Amsterdam. De film is vanaf 2 juni in de Nederlandse bioscopen te zien.

Toon reacties