Alma Tadema naar Londen en Wenen

De grote tentoonstelling van het Fries Museum over schilder Laurens Alma Tadema gaat volgend jaar ‘met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid’ naar Wenen en Londen.

Dat zegt museumdirecteur Kris Callens. In Wenen is de tentoonstelling van april tot juni volgend jaar in het Weense Museum Belvedere, in het gelijknamige slot (niet te verwarren dus met het museum in Oranjewoud).

Daarna verhuist de tentoonstelling over de Friese schilder, die in de Londense Saint Paul begraven ligt, naar Leighton House in Londen, het huis van schilder Frederic Leighton (1830-1896), een vriend en tijdgenoot van Alma Tadema. De overzichtstentoonstelling opent op 1 oktober dit jaar in het Fries Museum. Daar rekent men op minstens 100.000 bezoekers.

Het Fries Museum wil de komende jaren meer eigen tentoonstellingen laten reizen. Dat gebeurt waarschijnlijk ook met de tentoonstelling over Mata Hari van volgend jaar. De tentoonstelling met werk van Claudy Jongstra, deze lente in Leeuwarden, gaat in 2017 naar het Museum für Gestaltung in Zürich.

Toon reacties