Zwitserland 'jaagt' op Britse toeristen

Zwitserland 'jaagt' op Britse toeristen ANP

Zwitserland zit in zijn maag met Britse skitoeristen. Meer dan 10.000 Britten zijn afgelopen week alleen al per vliegtuig in het land gearriveerd. Veel van hen willen gebruikmaken van de skimogelijkheden die het land biedt in tegenstelling tot de andere Alpenlanden waar de pistes wegens het coronavirus gesloten zijn voor toeristen.

De reislustigen die na 14 december zijn gearriveerd, moeten echter in quarantaine. Het Zwitserse ministerie van Volksgezondheid stuurde bezoekers dinsdagavond een dringende oproep. "Verlaat uw kamer of uw huis niet en vermijd alle contacten." Op het negeren van de quarantainevoorschriften staat een boete tot 10.000 Zwitserse franc (9220 euro), aldus het Zwitserse internetmedium 20min.ch.

Vliegtuigmaatschappijen moeten passagierslijsten inleveren bij de autoriteiten en hotels lijken gasten in hun kamers te moeten houden, schrijft de BBC woensdag. De omroep betitelt de actie als "een wat ongemakkelijke jacht: op Britse toeristen". Sommige Britten die door Zwitserse kranten werden bevraagd, hielden zich op de vlakte wanneer ze het land binnen waren gekomen, anderen toonden zich wat strijdlustiger. "We hebben hier toerisme gebracht. Verbier heeft geluk", aldus een jonge Brit over de wintersportplaats.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland