Zuidoosten VS getroffen door serie tornado's

Het zuidoosten van de Verenigde Staten is woensdag getroffen door een reeks van zeker 24 tornado's. Het noodweer kostte aan minstens elf mensen het leven en richtte enorme schade aan. De tornado's raasden door zeven staten. In Mississippi, Tennessee en Arkansas kwamen mensen om.

Beelden op internet toonden tientallen huizen die door de wind met de grond gelijk waren gemaakt. Het nationale weerbureau waarschuwde woensdag voor een ,,bijzonder gevaarlijke situatie''.

Het was voor het eerst in zo'n anderhalf jaar dat er in de VS een dergelijke waarschuwing werd gegeven, meldt NBC News. De waarschuwing is inmiddels afgezwakt, al is er nog steeds kans op tornado's en onweersbuien. Ook valt er veel regen.

Mississippi

In Mississippi vielen zeven doden, onder wie een jongen van zeven. Ruim veertig mensen raakten gewond. In de aangrenzende staat Arkansas kwam een meisje van achttien om en raakte een peuter van anderhalf gewond toen een boom omwaaide en op een woning terechtkwam. In Tennessee kwamen drie mensen om.

Amerikaanse media spreken van een ,,ongewone storm'', die eerder bij het voorjaar dan bij december past.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement