Z-Korea: twee mislukte rakettesten N-Korea

Noord-Korea heeft donderdag twee tests uitgevoerd met raketten voor de middellange afstand. Beide raketten begaven het echter al snel na de lancering en stortten neer, zei het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie.

De eerste raket, waarschijnlijk een van het type Musudan met een bereik van 3000 kilometer, werd rond 6.40 uur lokale tijd aan de oostkust gelanceerd. De raket stortte al na enkele seconden neer. Nog geen uur later werd eenzelfde soort raket in hetzelfde gebied afgevuurd, maar ook die lancering lijkt te zijn mislukt.

Eerder deze maand mislukte de lancering van eenzelfde type raket eveneens. De Zuid-Koreanen denken dat de noorderburen haast wilden maken met de lanceringen om op het partijcongres van volgende week successen te kunnen presenteren.

De Verenigde Staten volgden de lanceringen met een satelliet. Volgens Washington zijn de raketten geen bedreiging voor de VS. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt later donderdag op verzoek van de VS wel bijeen, zeiden diplomaten in New York.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement