Winkelcentrum Brussel ontruimd na bomdreiging

In het centrum van Brussel is dinsdag een winkelcentrum ontruimd na een bomdreiging. Een terreurverdachte is aangehouden, meldden Belgische media. Hij zou mogelijk explosieven bij zich hebben gehad.

Premier Charles Michel zei tegen RTL dat de situatie ,,zeer serieus'' is. Hij is naar het federale crisiscentrum vertrokken, terwijl een grootscheepse politieactie aan de gang is in het shoppingcenter City2 in de Brusselse Nieuwstraat. Ook minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en minister van Justitie Koen Geens zijn naar het crisiscentrum om de zaak de volgen en analyseren.

De verdachte had iets bij zich wat op een bomgordel lijkt. De man had kort voordien zelf de politie gebeld om te melden dat hij met een explosievengordel rondliep. De gordel wordt momenteel onderzocht door experts van het leger.

Mogelijk doelwit

Winkels is de buurt blijven voorlopig gesloten. Enkele metrostations in de buurt zijn ook gesloten.

Vorige week raakte bekend dat City2 een van de mogelijke doelwitten is voor een terreuraanslag, naast een McDonald's-filiaal en een politiecommissariaat. De groep Islamitische Staat had opgeroepen om tijdens de ramadan slachtoffers te maken in Europa. Het officiële dreigingsniveau in Brussel werd echter niet verhoogd.

Verzekeringsmaatschappij AG Insurance vroeg haar 3000 personeelsleden in Brussel vorige week om het winkelcentrum in de lunchpauze te mijden. Hun kantoren liggen op amper 50 meter van City2.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement