Verwarring over object in toestel Air France

Het verdachte voorwerp dat zondag in een toestel van de Franse luchtvaartmaatschappij Air France is gevonden, was geen bom. De passagiers van het vliegtuig hebben geen gevaar gelopen.

Dat heeft topman Frédéric Gagey van Air France laten weten. Hij zei dat het object uit onder meer karton en papier bestond.

Het toestel maakte een noodlanding in de Keniaanse stad Mombasa, omdat in het toilet een verdacht object was gevonden. De luchtvaartautoriteiten meldden aanvankelijk dat het om een bom ging, aldus de Franse krant Le Parisien.

Reizigers verhoord

Het toestel was onderweg van Mauritius naar Parijs en had 459 passagiers en veertien bemanningsleden aan boord. Het landde zondag kort na middernacht in Mombasa, waar het vliegtuig zonder problemen kon worden ontruimd. Alle reizigers die in het toestel zaten, zijn ongedeerd gebleven.

De Keniaanse autoriteiten hebben een aantal reizigers verhoord. Het grondpersoneel heeft de passagiers opgevangen.

Na het incident ging het vliegveld van Mombasa voor enkele uren dicht. Ook nadat het vliegveld weer open was gegaan, moesten reizigers van en naar Mombasa rekening blijven houden met vertragingen, aldus luchtvaartmaatschappij Kenya Airways.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement