Twintig gijzelaars gedood in restaurant Dhaka

Bij een gijzeling door terroristen in een restaurant in Dhaka zijn zaterdag twintig gijzelaars gedood. Het waren allemaal buitenlanders. Zes daders zijn eveneens gedood. Dit hebben de Bengalese autoriteiten zaterdag bekendgemaakt. Dertien gijzelaars zijn gered. Bij het drama zijn ook twee politieagenten doodgeschoten.

Het restaurant staat in de chique wijk Gulshan van de hoofdstad, waar veel ambassades zijn. Vrijdagavond vielen zeker zes terroristen de gelegenheid binnen en gijzelden aanwezigen onder wie veel buitenlanders uit onder meer India, Italië, Japan en Sri Lanka. Na twaalf uren van spanning maakten commando's zaterdagochtend een einde aan de gijzeling. Volgens de militairen zijn de meeste omgekomen gijzelaars gedood met steekwapens. Dat wijst erop dat de gijzelaars door de terroristen zijn vermoord.

Pogingen om de zes tot tien daders tot onderhandelingen te bewegen, waren mislukt, melden media in Dhaka. De verantwoordelijkheid voor de gijzeling in Dhaka is opgeëist door terreurgroep Islamistische Staat.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement