Trump wil in debat met Sanders

Het ziet ernaar uit dat de aanloop naar de voorverkiezing in Californië wordt opgefleurd door een opmerkelijk debat tussen een Republikeinse miljardair en een socialistische Democraat. Donald Trump en Bernie Sanders hebben beiden interesse getoond om verbaal de degens met elkaar te kruisen. Ze passeren daarmee presidentskandidate Hillary Clinton. Zij heeft nog geen reactie gegeven op het bijzondere tv-optreden, waarvoor nog geen datum is geprikt.

Trump, die in eigen kring geen directe tegenstanders meer heeft, zei in de tv-show Jimmy Kimmel Live van ABC dat hij zo'n politieke bijeenkomst met de senator uit Vermont wel ziet zitten. ,,Als ik met hem ga discussiëren, wat een geweldige kijkcijfers zal dat opleveren. Ik zou zeggen: tel uit je winst en geef het aan een goed doel.''

Sanders, die als onafhankelijke in het Amerikaanse Congres is gekozen, reageerde donderdag via Twitter. ,,Game on. Ik verheug me op een debat met Trump voor de primary van 7 juni.'' De sociaaldemocraat, communist volgens tegenstanders, heeft al eens uitgeroepen dat hij alles in het werk zal stellen om te voorkomen dat Trump Barack Obama opvolgt als president van de Verenigde Staten.

Zowel Trump als Sanders heeft in de race naar het Witte Huis regelmatig geduelleerd maar steevast met een rivaal uit de eigen partij. Een Republikein debatteert traditioneel pas met een Democraat als ze zeker zijn van nominatie. Trump kan die niet meer ontgaan, Sanders ligt ver achter bij Clinton. Hij heeft haar wel uitgedaagd voor een verkiezingsdiscussie in Californië.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement