Trump wil dat Justitie onderzoek Mueller stopt

President Donald Trump heeft woensdag opnieuw een beroep gedaan op Jeff Sessions om in actie te komen. De minister van Justitie zou onmiddellijk een eind moeten maken aan het onderzoek dat wordt gedaan naar mogelijke Russische beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen in 2016.

Na enkele tweets waarin hij opnieuw speciaal aanklager Robert Mueller aanvalt, schrijft Trump: ,,Dit is een afschuwelijke situatie en Justitieminister Jeff Session zou deze Opgetuigde Heksenjacht nu moeten stoppen voordat die ons land nog verder besmeurt. Bob Mueller is een en al tegenstrijdigheid, en de 17 Boze Democraten die zijn vuile werk opknappen zijn een schande voor de VS.''

Het Witte Huis nuanceerde de tweet door te benadrukken dat Trump zijn minister geen bevel gaf. Woordvoerster Sarah Sanders zei dat het alleen ging om de mening van de president. ,,Hij vecht terug'', stelde ze. Mueller onderzoekt onder meer of figuren binnen de Trump-campagne hebben samengespannen met Rusland. Trump heeft dat altijd ontkend.

Sessions heeft overigens de handen afgetrokken van het onderzoek van Mueller. De minister besloot zich afzijdig te houden omdat hij zelf in opspraak was geraakt vanwege contacten met de Russische ambassadeur in de VS. Zijn staatssecretaris Rod Rosenstein heeft daarom de bevoegdheid de speciale aanklager te ontslaan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement