Trump probeert zwarte kiezer te paaien

In een toespraak in de staat Wisconsin heeft Donald Trump de zwarte bevolking beloofd dat hij hun banen gaat beschermen. De Republikeinse presidentskandidaat waarschuwde dat zijn Democratische rivale Hillary Clinton miljoenen werkvergunningen aan minderheden wil verstrekken en dat zwarten met lage inkomens daarvan het slachtoffer worden.

,,Ik vraag om de stem van elke Afro-Amerikaanse kiezer die vandaag de dag in onze samenleving worstelt om een andere en veel betere toekomst te krijgen'', zei Trump dinsdag (plaatselijke tijd) in West Bend. Volgens Trump ziet Clinton zwarten alleen als stemmen en ,,niet als individuele mensen die een betere toekomst verdienen''.

Trump ging ook in op de rellen in Milwaukee. Die braken afgelopen weekend uit, nadat de politie een gewapende zwarte verdachte had neergeschoten en verwond. ,,Aan de oorlog tegen de politie moet een eind komen en dat moet nu gebeuren'', aldus Trump. ,,De oorlog tegen de politie is een oorlog tegen alle vreedzame burgers.'' Volgens de Republikein zijn zwarten die de wet respecteren de grootste slachtoffers van onlusten zoals die in Milwaukee.

Volgens een recente peiling van Fox News is slechts 1 procent van de zwarten van plan op Trump te stemmen. In het onderzoek krijgt Clinton de steun van 85 procent van de Afro-Amerikanen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement