Trump kiest Pence als vicepresident

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zoals verwacht Mike Pence gevraagd en gekozen als zijn vicepresident. De gouverneur van de staat Indiana heeft zijn ,,benoeming'' geaccepteerd, aldus het Amerikaanse ABC vrijdag.

Trump zou zijn ,,running mate'' aanvankelijk bekendmaken tijdens een persconferentie vrijdagmiddag. Vanwege de aanslag in Nice stelde hij die uit. Hij maakte zijn keuze echter wel bekend via Amerikaanse media.

Trump noemde woensdag drie kandidaten bij naam. Behalve Pence waren dat Chris Christie de gouverneur van New Jersey en Newt Gingrich, de vroegere voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.

Pence (57) werd echter toen al als grote favoriet gezien. Trump denkt dat Pence de zeer verdeelde Republikeinen weer op een lijn kan krijgen. Op dit moment is de vastgoedmagnaat nog de enige kandidaat voor de Republikeinen om in november mee te doen aan presidentsverkiezingen. Binnen zijn partij is er echter veel weerstand en het is niet uitgesloten dat pogingen worden ondernomen om hem te wippen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement