Trump: VS komen sterker uit de crisis door het coronavirus

Trump: VS komen sterker uit de crisis door het coronavirus ANP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft er alle vertrouwen in dat de Verenigde Staten sterker uit de crisis met het coronavirus zullen komen. Iedereen is verenigd en werkt hard, schreef Trump maandag op Twitter. "Dat is fijn om te zien."

Hij voegde eraan toe: "Uiteindelijk zullen we sterker zijn dan ooit." In een andere tweet meldt hij: "God zegene de VS!" Trump had aanvankelijk geprobeerd de dreiging van de verspreiding van het coronavirus in de Verenigde Staten te bagatelliseren. Zijn regering is onder vuur komen te liggen door een gebrek aan testmogelijkheden.

Trump heeft beloofd de tests aanzienlijk uit te breiden. Tot op heden zijn in de Verenigde Staten meer dan 3000 infecties met het virus ontdekt en zijn er meer dan 60 mensen aan overleden.

Het aantal infecties zal waarschijnlijk aanzienlijk hoger zijn vanwege het ontbreken van tests. De directeur van het Nationale instituut voor Infectieziekten, Anthony Fauci, waarschuwde de Amerikanen dat de crisis niet voorbij was. "Het ergste ligt nog voor ons."

Ook Joe Biden en Bernie Sanders hadden forse kritiek op de wijze waarop Trump de uitbraak van het coronavirus te lijf gaat. De twee Democratische kandidaten, die samen uitvechten wie het in november opneemt tegen Trump tijdens de presidentsverkiezingen, vinden dat de president veel te laat de noodtoestand heeft uitgeroepen.

Voormalig vicepresident Biden zei bereid te zijn het leger in te zetten tegen het longvirus. "Dit lijkt op oorlog. En tijdens een oorlog doe je alles dat nodig is om voor onze mensen te zorgen." Zijn plan is het leger lokale autoriteiten te laten helpen bij het bouwen van ziekenhuizen en het nemen van andere noodzakelijke maatregelen.

home
net-binnen
menu