'Tim Kaine vicepresident onder Clinton'

De Amerikaanse senator Tim Kaine wordt volgens informatie van The Wall Street Journal de kandidaat voor het vicepresidentschap namens de Democraten. Presidentskandidate Hillary Clinton heeft de 58-jarige senator uit Virginia uitgekozen, volgens de bronnen van de krant. De Democraten houden hun partijcongres 25 tot 28 juli in Philadelphia.

Kaine werd geboren in Minnesota, maar zijn politieke leven speelt aan de oostkust. Hij was onder meer burgemeester van Richmond, de hoofdstad van de staat Virginia. Hij was later gouverneur van die staat, die vlak onder Washington D.C. ligt.

De Republikeinen hebben van de week onroerendgoedmagnaat Donald Trump als presidentskandidaat naar voren geschoven. Hij koos voor de gouverneur van Indiana, Mike Pence, als kandidaat voor het vicepresidentschap.

De rol van de vicepresident beperkt zich vooral tot de rol van plaatsvervanger van het staatshoofd wanneer die zijn functie niet meer kan uitoefenen. De vicepresident is ook voorzitter van de Senaat, maar neemt alleen maar deel aan een stemming, als blijkt dat er evenveel voor- als tegenstemmers zijn.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement