'Tientallen doden door truck in menigte Nice'

Een vrachtwagenchauffeur die met zijn truck inreed op een menigte op de Promenade des Anglais in Nice, heeft mogelijk tientallen mensen gedood. Dat laat de burgemeester van de Franse stad, Christian Estrosi, donderdagavond weten via Twitter. Regionale media reppen inmiddels over minstens dertig doden.

Het is nog niet bekend wat zich precies heeft afgespeeld. Op foto's op Twitter zijn kogelgaten in de voorruit van de vrachtwagen te zien. Volgens verschillende media gaat het om politiekogels. De aanvaller of aanvallers zouden in vuurgevecht met politieagenten zijn. Ook zijn anti-terreureenheden op de Promenade des Anglais aanwezig. De burgemeester van Nice roept inwoners van de stad op binnen te blijven.

Het incident gebeurde tijdens het vuurwerk ter ere van Quatorze Juilliet, de jaarlijkse feestdag op 14 juli.

De Franse president François Hollande meldde eerder donderdag nog dat de noodtoestand in Frankrijk per 26 juli zou worden opgeheven. Het land voerde die status in na de terroristische aanslagen in Parijs vorig jaar november. Frankrijk verlengde de noodtoestand tweemaal, waardoor de politie extra bevoegdheden kreeg en andere veiligheidsmaatregelen werden ingevoerd. De laatste keer was dat tot 26 juli, in de periode van het EK voetbal en de Tour de France.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement