'Terreurverdachte maakte geen martelaarsbrief'

Een van de twee terreurverdachten van een mogelijke aanslag op oudejaarsavond in Brussel ontkent dat hij een ,,martelaarsbrief'' heeft geschreven. Volgens de advocaat van de verdachte heeft zijn cliënt, Mohammed K., deze brief geschreven na het overlijden van zijn vader in 2014 en heeft het schrijven niets te maken met een terreurdaad.

Maandagavond meldden Belgische media dat bij K. een brief was gevonden waarin zou staan dat hij en een ander lid van de Brusselse motorclub Kamikaze Riders een aanslag wilden plegen op de Grote Markt in hartje Brussel. Ook het nabijgelegen hoofdkwartier van de politie zou zijn genoemd als doelwit.

De familie van K is ,,zwaar bedroefd'' over de berichtgeving en reageerde daarom dinsdag via de advocaat. De familie kent het bestaan van de brief en stelt dat K. de brief heeft geschreven na de plotse dood van zijn vader om daarin aan te geven wat er moet gebeuren als hem iets overkomt tijdens een van zijn motorstunts.

Sharia4Belgium

K. (27) en zijn medeverdachte Saïd S. (30) werden op zondag 27 december opgepakt. Het nieuwjaarsvuurwerk werd in Brussel afgelast na aanwijzingen voor een aanslag.

Kamikaze Riders heeft banden met de opgedoekte extremistische beweging Sharia4Belgium.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement