Syrië: strijd tegen terroristen gaat door

Het Syrische leger zet de strijd tegen Islamitische Staat, het Nusra Front en andere terroristische groeperingen die daaraan zijn gelinkt voort. Dit liet het leger maandag weten na de Russische aankondiging dat het dinsdag een begin wil maken met de terugtrekking van zijn troepen uit Syrië.

De Syrische strijdkrachten zullen met dezelfde vastberadenheid als voorheen vechten, in samenwerking met 'vrienden en bondgenoten', tot de veiligheid en stabiliteit in het land is hersteld, aldus een verklaring van het militaire commando.

De Syrische regering sprak suggesties tegen dat de Russische aankondiging een gevolg zou zijn van verschillen van inzicht tussen de twee landen. De stap is gecoördineerd en al langere tijd voorbereid, stelde Syrië maandag.

De Franse minister van Defensie Jean-Yves Le Drian zei dat Russische troepen al vrijwel zijn gestopt met aanvallen op matige Syrische rebellen. Hij maakte de opmerking in een interview met de krant Le Figaro nog voordat de Russische president Poetin zou aankondigen zijn troepen te zullen terugtrekken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement