SpaceX wil in 2018 naar Mars

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX wil in 2018 een onbemand ruimteschip naar Mars sturen. Met het project genaamd Red Dragon wil het bedrijf van Elon Musk de technologieën verfijnen die nodig zullen zijn voor een bemande missie naar de Rode Planeet.

,,Dragon 2 is ontworpen om overal in ons zonnestelsel te kunnen landen'', zei Musk woensdag op Twitter over een van de ruimteschepen die zijn bedrijf eerder ontwierp. ,,De Red Dragon Mars-missie is de eerste testvlucht.'' Musk voegde eraan toe dat hoewel de Dragon 2 geschikt is voor passagiers, hij er niet verder dan de maan mee zou willen reizen. De Dragon 2 is van binnen ongeveer even groot als een SUV-wagen.

Ruimtevaartorganisatie NASA, die deel uitmaakt van de Amerikaanse overheid, wil ergens tussen 2030 en 2040 een bemand ruimteschip naar Mars sturen. NASA liet weten SpaceX van technische ondersteuning te zullen voorzien als het bedrijf eenmaal een bemande missie op poten zet.

Meer details over de Mars-missie volgen in september op het Internationaal Astronomisch Congres, dat dit jaar in Mexico wordt gehouden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement