Schutters San Bernardino begraven

De twee schutters van het bloedbad in het Amerikaanse San Bernardino zijn dinsdag in besloten kring begraven. De begrafenis werd bewaakt door agenten van de recherchedienst FBI.

Veel mensen die dezelfde moskee als Syed Rizwan Farook en Tashfeen Malik bezochten, waren niet bij de ceremonie aanwezig. Dat hebben twee aanwezige moskeegangers gezegd tegen persbureau Reuters. De 28-jarige Farook en zijn 29-jarige vrouw Malik schoten op 2 december veertien mensen dood en verwondden 21 anderen. De twee kwamen om bij een vuurgevecht met de politie.

De ceremonie werd gedaan volgens traditionele islamitische rituelen. De lichamen werden gereinigd en in witte doeken gewikkeld. Ze zijn begraven op een islamitische begraafplaats buiten San Bernardino. Volgens een getuige duurde de zoektocht naar een begraafplaats waar de lichamen werden geaccepteerd een week.

Moslims worden meestal binnen 24 uur na het overlijden begraven. Familie en mensen uit de gemeenschap moesten echter wachten op het vrijgeven van de lichamen door de autoriteiten. Ook weigerde een aantal islamitische begraafplaatsen in de omgeving de lichamen, uit angst voor vernielingen en ophef. Bij de ceremonie waren naar verluidt ongeveer tien mensen aanwezig.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement