Schutter Orlando was meermaals in gayclub

De man die in de nacht van zaterdag op zondag 49 mensen doodschoot in een gayclub in Orlando, Omar Mateen, kwam daar vaker. Minstens vier regelmatige bezoekers zeggen hem daar meermaals te hebben gezien, berichtte de krant Orlando Sentinel.

,,Hij zat soms in een hoek in zijn eentje te drinken, andere keren was hij zo bezopen dat hij kabaal maakte en ruzie zocht'', zei Ty Smith, die Mateen wel een keer of twaalf in de nachtclub Pulse zag. ,,Wij praatten niet vaak met hem, maar ik herinner mij dat hij soms dingen zei over zijn vader. Hij zei dat hij een vrouw had en een kind.''

Een andere bezoeker, Kevin West, zei tegen de Los Angeles Times dat Mateen met hem gedurende ongeveer een jaar af en toe had gechat via een dating-app voor homo's. Tot een ontmoeting is het nooit gekomen, zei West.

Mateen (29) bezocht in april Walt Disney World in Orlando, zei een manager van het pretpark tegen de Sentinel. De federale recherchedienst FBI onderzoekt of hij het pretpark op het oog had als mogelijk doelwit.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement