'Russische hackers in computers Democraten'

Hackers die voor de Russische regering werken hebben ingebroken in de computers van de Democraten in de VS, de partij van president Barack Obama en presidentskandidaat Hillary Clinton. Volgens de The Washington Post hebben zij onder andere informatie ingezien die de partij had verzameld over de Republikeinse kandidaat, Donald Trump.

De voorzitter van het Democratic National Committee bevestigde de computerinbraak later. Debbie Wasserman Schultz sprak van een ernstig incident waar direct op is gereageerd.

De inbrekers konden mailwisselingen en chats inzien, aldus functionarissen rond het bestuur van de partij en veiligheidsmensen. De computerinbraak bij de Democraten was er een in een serie gericht tegen Amerikaanse politieke organisaties. Zo werden ook netwerken van de beide presidentskandidaten aangevallen en ook databases van de Republikeinen. Het is niet bekend wat daar is bekeken.

Een woordvoerder van de Russische ambassade in de VS zei niets te weten van de computerinbraken. Ook een woordvoerder van de Russische regering ontkende elke betrokkenheid bij de inbraak. ,,Ik sluit de mogelijkheid dat de (Russische) overheid of regeringsinstanties hierbij betrokken zijn geweest, volledig uit'', zei Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement