Rusland ontkent luchtaanval Idlib

Rusland ontkent dat het in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen heeft uitgevoerd op Idlib, een stad in het noordwesten van Syrië die in handen is van rebellen. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten kwamen bij de aanvallen minstens 23 mensen om het leven.

,,Russische gevechtsvliegtuigen hebben in de provincie Idlib helemaal geen gevechtsmissies uitgevoerd, laat staan luchtaanvallen'', liet het ministerie van Defensie in Moskou weten. Woordvoerder Igor Konasjenkov sprak van ,,een gruwelverhaal'' van het Observatorium. De in Groot-Brittannië gevestigde organisatie verspreidt wel vaker berichten die met een korrel zout moeten worden genomen, zei hij.

Turkije zegt dat bij de aanvallen zelfs meer dan zestig burgers zijn gedood. In een verklaring deed het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn beklag over ,,niet goed te praten'' misdaden van de Russische en Syrische regeringen.

Idlib en het omliggende gebied worden beheerst door verschillende groepen rebellen, waaronder het met al-Qaeda verbonden Nusra-front.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement