Rouwdienst voor Muhammad Ali

Duizenden mensen hebben donderdag in Louisville in de staat Kentucky afscheid genomen van bokser Muhammad Ali, die vorige week op 74-jarige leeftijd overleed. De islamitische rouwdienst werd gehouden in de Freedom Hall, waar de vroegere wereldkampioen in 1962 Willi Besmanoff versloeg.

Tijdens de dienst noemden sprekers Ali herhaaldelijk ,,de kampioen van het volk''. Imam Zaid Shakir ging voor in het gebed. Ali had in zijn laatste levensjaren samen met zijn familie de dienst tot in de puntjes voorbereid, om recht te doen aan zijn geloof als moslim en de eisen van de westerse mediacultuur.

Onder de aanwezigen donderdag was Mohammad Ali uit Bangladesh, die ondanks zijn gebrekkige gezondheid naar de Verenigde Staten vloog om de dienst bij te wonen. Hij had foto's bij zich van een bezoek van zijn beroemde naamgenoot aan zijn huis, bijna veertig jaar geleden.

Vrijdag wordt Ali ten grave gedragen. Een laatste afscheid staat gepland in een sportarena, met sprekers als oud-president Bill Clinton en de komiek Billy Crystal.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement