Republikeinse Partij helpt campagne Trump

De Republikeinse Partij gaat zich meer bemoeien met de campagne van haar presidentskandidaat Donald Trump. De partij doet dit doordat een strakke organisatie van Trumps campagne vooralsnog ontbreekt.

Het Republikeinse Nationale Comité gaat hiervoor samenwerken met Trumps campagneteam en plaatselijke medewerkers door het hele land.

Om te beginnen zullen zaterdag, de eerste nationale trainingsdag voor de verkiezingen van november, zo’n 5000 vrijwilligers op pad worden gestuurd in 14 staten. Dit zei de voorzitter van het Republikeinse Nationale Comité (RNC) Reince Priebus vrijdag (lokale tijd). De vrijwilligers zullen bij ongeveer 77.000 deuren aanbellen om zwevende kiezers te overtuigen op Trump te gaan stemmen.

,,We hebben geleerd van ons verlies in 2012 dat we op pad moeten en in gesprek met kiezers om te weten te komen wat voor onderwerpen hen bezighouden’’, zei woordvoerster Lindsay Walters van het RNC vrijdag.

De partij en Trumps campagneteam hopen met hun samenwerking zoveel mogelijk vrijwilligers te werven. Ook hebben de Republikeinen nu 461 betaalde stafleden in de staten waar veel strijd met de campagne van Clinton wordt verwacht. Volgens Waters is dit een grote verbetering ten opzichte van de campagne van 2012, toen Mitt Romney de Republikeinse kandidaat was.

Van de 14 staten waar de Republikeinen zich op gaan richten hebben de meeste grote strategische waarde op de weg naar het Witte Huis. Hieronder zijn New York, Californië, Pennsylvania en Florida.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement