Recente aanslagen in Frankrijk

Frankrijk is opnieuw het doelwit van een aanslag geworden. Het land is het afgelopen jaar al verscheidene keren opgeschrikt door aanslagen. Een overzicht.

Nice, 14 juli 2016: Een vrachtauto rijdt in op een menigte na een vuurwerkshow. De chauffeur van de truck is doodgeschoten. Volgens schattingen van de autoriteiten zijn er zeker zestig doden gevallen. Er zouden meer dan honderd mensen gewond zijn geraakt.

Parijs, 13 november 2015: Bij diverse aanslagen in de Franse hoofdstad komen 129 mensen om het leven en raakten meer dan 350 mensen gewond. In de concertzaal Bataclan schoten daders 89 mensen dood tijdens een optreden van de Amerikaanse band Eagles of Death Metal. In Saint Denis bij het Stade de France bliezen bliezen drie zelfmoordterroristen zich op. Terreurgroep Islamitische Staat eiste de aanslagen op.

Thalys, 21 augustus 2015: Een man sluit zichzelf met een doorgeladen kalasjnikov op in een toilet van de Thalys van Amsterdam naar Parijs. Als hij naar buiten komt, ontstaat een worsteling met passagiers. Die overmeesteren de man. Er vallen drie gewonden.

Lyon, 26 juni: Een man onthoofdt zijn vroegere baas bij een gasbedrijf in de buurt van Lyon. Hij spietst het hoofd op een hek en laat een vlag van Islamitische Staat achter. Vervolgens ramt hij de fabriek met zijn bestelbusje. Daardoor ontstaat een explosie en vallen twee gewonden.

Nice, februari 2015: Een man steekt in op drie militairen die een Joods gemeenschapscentrum in Nice bewaken. Ze raken gewond. De man wordt opgepakt.

Parijs, 7-9 januari: Twee broers dringen de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo binnen. Ze schieten twaalf mensen dood. Daarna slaan ze op de vlucht. Uiteindelijk verschansen ze zich in een drukkerij buiten Parijs. Als ze uitbreken, schieten agenten ze dood. Een dag na de aanslag op Charlie Hebdo wordt een agent doodgeschoten. De schutter gijzelt daarna mensen in een Joodse supermarkt in Parijs. Vier mensen komen om. De dader wordt doodgeschoten door de politie.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement