'Raketlancering door Noord-Korea mislukt'

De lancering van een ballistische raket door Noord-Korea is vrijdag mislukt, meldt Yonhap. Het Zuid-Koreaanse persbureau waarschuwde een dag eerder al voor een mogelijke lancering van een of twee ballistische raketten vanaf de oostkust van het noordelijke land.

Volgens Yonhap gaat het om een Musudan-raket met een bereik van meer dan 3000 kilometer. Een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie bevestigt dat de lancering door Noord-Korea mislukt is, maar kan nog niets zeggen over het type raket. Indien het inderdaad om een Musudan-raket gaat, was het de eerste test van dit model.

In een verklaring van de Amerikaanse luchtverdedigingsinstelling NORAD wordt de lancering eveneens bevestigd. De raket heeft geen bedreiging gevormd voor Noord-Amerika, aldus NORAD.

Yonhap zei eerder te weten dat Noord-Korea raketten in gereedheid bracht voor een mogelijke lancering rond 15 april, de verjaardag van Kim Il-sung (1912-1994). Il-sung is de grondlegger van het huidige communistische land. Ooggetuigen meldden een lanceerinrichting te zien met daarop twee Musudan-raketten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement