Racismeklacht tegen voorman N-VA geseponeerd

Het Antwerps parket heeft de klacht van een Marokkaanse mensenrechtengroep tegen de burgemeester van Antwerpen geseponeerd. De klacht ging over uitspraken van Bart de Wever over de link tussen radicalisering en de Berbergemeenschap. De Wever is tevens voorzitter van de Nieuw-Vlaamse Alliantie.

Vorig jaar diende advocaat Abderrahim Lahlali in naam van een Marokkaanse mensenrechtengroep een klacht in tegen De Wever. In het VRT-programma Terzake had hij gezegd dat ,,80 procent van de Marokkaanse gemeenschap in Antwerpen bestaat uit Berbers. Dat is een gesloten groep met veel wantrouwen tegenover de overheid, een zwak georganiseerde islam en een groep die zeer vatbaar is voor het salafisme."

Racistisch, oordeelde de mensenrechtengroep. Het Antwerpse parket heeft de klacht echter geseponeerd omdat er 'geen misdrijf' gepleegd is. Dat gebeurde al in augustus vorig jaar, maar omdat het parket daarover nooit communiceerde, ging iedereen - ook Bart de Wever - er tot nu toe van uit dat de klacht nog werd onderzocht, aldus de dagbladen Gazet van Antwerpen en De Standaard.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement