Pataki maakt einde aan presidentskandidatuur

Opnieuw heeft een Amerikaanse presidentskandidaat zich teruggetrokken. Dit keer gaat het om oud-gouverneur George Pataki van de staat New York. Volgens de krant The Boston Globe heeft de 69-jarige Republikein dinsdagmiddag Amerikaanse tijd aan zijn aanhangers in New Hampshire laten weten dat hij zijn campagne staakt. Een woordvoerder van Pataki wilde het nieuws nog niet bevestigen.

Pataki kondigde zijn kandidatuur in mei van dit jaar aan. Toen zei hij nog dat het ,,een hele zware klim tegen een steile berg'' zou worden, maar ,,dat heeft me in het verleden ook niet tegengehouden.'' In de laatste peilingen onder Republikeinen in New Hampshire, waar Pataki het grootste deel van de tijd campagne voerde, kreeg de kandidaat 0 procent van de stemmen.

Volgens The Boston Globe lukte het de oud-gouverneur niet om voldoende geld voor zijn campagne bij elkaar te krijgen. Daarnaast heeft hij nooit meegedaan aan de grote debatten, maar moest hij genoegen nemen met televisieoptredens waar minder kijkers op afstemden. De keuze van Pataki volgt op het besluit van de Republikeinse senator Lindsey Graham die vorige week bekend maakte zijn campagne voor het presidentschap te staken.

Pataki was gouverneur van New York van 1995 tot en met 2006.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement