Oscars worden in 2021 op 'normale' wijze uitgereikt

Oscars worden in 2021 op 'normale' wijze uitgereikt ANP

In tegenstelling tot belangrijke awardshows die dit jaar virtueel werden gehouden, moet de uitreiking van de Oscars 'gewoon' plaatsvinden in het Dolby Theatre in Los Angeles, is de organisatie vooralsnog van plan. Het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Variety schrift dat op basis van een woordvoerder van de The Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

De 93e editie van de Oscars zou normaal gesproken op 28 februari 2021 plaatsvinden, maar vanwege het coronavirus is die datum uit voorzorg al verplaatst naar 25 april. De organisatie hoopt dat het virus dan meer onder controle is, en dat er weer een evenement georganiseerd kan worden waarbij mensen lijfelijk aanwezig kunnen zijn. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk. Volgens de woordvoerder worden er meerdere opties bedacht om alle veiligheidsmaatregelen in acht te kunnen nemen.

In september werden de belangrijkste televisieprijzen, de Emmy Awards, nog geheel hybride uitgereikt. Presentator Jimmy Kimmel stond in een studio in Los Angeles en had via Zoom contact met alle genomineerden en uiteindelijke winnaars.