Oproep: geef held Bataclan Frans paspoort

Zeker 36.000 Fransen hebben een petitie ondertekend om een ,,vergeten held van de Bataclan'' de Franse nationaliteit te geven. De 35-jarige Algerijn 'Didi' werkte in de concertzaal waar op 13 november 89 mensen om het leven kwamen door een terreuraanslag.

,,Hij had kunnen vluchten toen hij de geweerschoten hoorde, want hij stond buiten te praten met een paar klanten. Maar hij heeft de keuze gemaakt de zaal in te lopen om de bezoekers te waarschuwen en ze naar de nooduitgangen te leiden'', staat in de petitie. De man deed dat zelfs meerdere malen. Door die ,,koelbloedigheid is het leven gered van tientallen toeschouwers''.

De Algerijn, die anoniem wil blijven, kwam als baby naar Frankrijk en zegt zich in de krant Le Parisien Franser te voelen dan mensen die dat echt zijn.

Eerder vorig jaar kreeg een Malinese medewerker van de Joodse supermarkt waar in januari een gijzeling plaatsvond de Franse nationaliteit, omdat hij mensen had gered door ze in de koelcel te verbergen en zelf hulp te gaan halen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement