Opnieuw ziekenhuis Aleppo getroffen

Een ziekenhuis in de Syrische metropool Aleppo is dinsdag getroffen door raketten. In het al-Dabit-ziekenhuis vielen tientallen doden en gewonden, bericht het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

De raketten werden afgevuurd door rebellen, meldt de regeringsgezinde zender Ikhbariya. Het station spreekt van drie doden en zeventien gewonden.

Het gebouw is volgens het Observatorium, dat het conflict in Syrië verslaat met hulp van activisten ter plaatse, zwaar beschadigd. De bombardementen van dinsdag in Aleppo zouden ten minste negentien mensen het leven hebben gekost. Onder de doden zouden drie kinderen zijn. Het Observatorium maakt melding van tachtig gewonden. Omdat enkelen van hen in levensgevaar zijn, vreest het dat het dodental nog zal oplopen.

Volgens het Syrische leger zetten de opstandelingen dinsdag in Aleppo de aanval in en maakten de weg van tevoren vrij met zware beschietingen. De gevechtspauze die de strijdende partijen elders in Syrië zijn overeengekomen, geldt niet in Aleppo.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement