Opnieuw minder dagelijkse coronadoden in Duitsland

Opnieuw minder dagelijkse coronadoden in Duitsland ANP

Het aantal nieuwe coronadoden in Duitsland is het afgelopen etmaal flink lager dan op zondag. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, meldt maandag 217 sterfgevallen tegen 349 een dag eerder.

In totaal zijn in Duitsland sinds de uitbraak van het coronavirus 52.087 personen overleden aan de gevolgen van Covid-19. Ook raakten er zeker 2.141.665 mensen besmet met het virus. Het RKI maakte maandag melding van 6.729 nieuwe besmettingen, tegenover 12.257 op zaterdag. Dat er sprake is van een daling rond het weekend en vervolgens van een stijging van het aantal gevallen naarmate de week vordert, is in Duitsland een gebruikelijk patroon.

De autoriteiten hebben een strenge lockdown afgekondigd om verdere verspreiding tegen te gaan en ook grenssluitingen worden niet uitgesloten. In Duitsland moesten horecazaken, bioscopen, theaters en sportlocaties in november al dicht. Een maand later volgden ook scholen en niet-essentiële winkels. Die beperkingen blijven tot half februari van kracht.

In Duitsland werd vrijdag voor het eerst de Braziliaanse variant van het coronavirus vastgesteld. Een functionaris van de deelstaat Hessen heeft laten weten dat de geïnfecteerde persoon in kwestie donderdag in Frankfurt arriveerde vanuit Brazilië.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland