Ook Paul Ryan hekelt 'racisme' van Trump

Paul Ryan, een van de Republikeinse kopstukken, heeft dinsdag felle kritiek geuit op de presidentskandidaat van zijn partij. De kritiek van Trump op een rechter die een zaak tegen de zogenoemde Trump University behandelt ,,is de definitie van racisme'', zei Ryan dinsdag. De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden blijft Trump echter wel steunen.

,,Ik betreur deze opmerkingen'', zei Ryan over Trump. ,,Zeggen dat een persoon zijn werk niet kan doen vanwege zijn ras is de woordenboekdefinitie van racisme.'' Ben Sasse, Republikeins senator uit Nebraska, liet zich eerder deze week in vergelijkbare bewoordingen uit over Trumps kritiek op de rechter.

De rechter in de zaak tegen Trump en zijn zogenaamde universiteit, die inmiddels niet meer bestaat, wordt voorgezeten door rechter Gonzalo Curiel, geboren in de Amerikaanse staat Indiana. Curiel heeft Mexicaanse ouders en volgens Trump maakt dat de rechter ongeschikt om de zaak te leiden. Trump laat zich immers geregeld negatief uit over Mexicanen en wil een muur bouwen op de grens met het land, waardoor Curiel bevooroordeeld is, zo luidt Trumps redenering.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement