Offensief tegen verspreiding zika-virus

Brazilië is een groot offensief begonnen tegen verdere verspreiding van het zika-virus. Bij 56.000 hotels, bars en restaurant in het hele land zijn lijsten met maatregelen tegen het virus uitgedeeld. Verder staan 220.000 soldaten klaar om in getroffen gebieden langs de huizen te gaan en te helpen bij de bestrijding.

Het door tropische muggen overgebrachte virus is al in 21 landen in Zuid- en Midden-Amerika opgedoken. In Brazilië zijn inmiddels 3893 verdachte gevallen gemeld. Daar heeft het virus mogelijk hersenschade veroorzaakt bij baby's. ,,Al dertig jaar komen deze muskieten voor in ons land, maar we zijn er nog niet in geslaagd ze uit te roeien", zei minister van Gezondheid Marcelo Castro. Probleem is ook dat er geen vaccin of medicijn tegen het zika-virus is.

Zika is gevaarlijk voor zwangere vrouwen. In de getroffen gebieden wordt daarom aan zo'n 400.000 zwangere vrouwen uit lagere sociale klassen insectenafweermiddel verstrekt. Verder gelden er deze zomer, rondom de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, allerlei voorzorgsmaatregelen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement