Noord-Engeland kampt weer met overstromingen

Honderden mensen zijn zaterdag in het noordwesten van Engeland door hoog water uit hun woningen verdreven. Vooral de streek ten noorden van Manchester is getroffen. Rivieren zoals de Irwell en de Ribble treden ver buiten hun oevers.

Sommige media meldden dat het waterpeil in de rivieren in het graafschap Lancashire records breekt. Gevreesd wordt dat het tot woensdag kan regenen in het noorden van Engeland. De meteorologische dienst waarschuwt er met 'code rood' voor levensgevaarlijke situaties. Inmiddels zitten naar schatting 10.000 huishoudens zonder stroom als gevolg van de wateroverlast.

Militairen zijn ingezet om dammen op te werpen langs de rivieren. Het graafschap Lancashire is samen met Cumbria eerder deze maand al getroffen door overstromingen na een storm. De gevolgen daarvan zijn nog zichtbaar. Sommige plaatsen in Cumbria zijn de afgelopen weken al drie keer ondergelopen. Meer naar het noordwesten toe, in het graafschap Yorkshire, treden rivieren zaterdag ook buiten hun oevers.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement