Nog twee aanklachten tegen afgezette president Myanmar

Nog twee aanklachten tegen afgezette president Myanmar ANP

Tegen Win Myint, de door het leger afgezette president van Myanmar, zijn nog eens twee aanklachten ingediend. Win Myint is begin vorige maand samen met de democratisch gekozen leider Aung San Suu Kyi gearresteerd door het leger, dat op 1 februari een staatsgreep pleegde.

De nieuwe aanklachten zijn woensdag bekendgemaakt door de advocaat van de afgezette president. Hij zou de grondwet hebben geschonden, waardoor hem een gevangenisstraf van drie jaar boven het hoofd hangt. Win Myint was al aangeklaagd voor het overtreden van de regels die de verspreiding van het coronavirus moeten indammen. Wanneer hij terechtstaat is nog niet bekend.

Het leger van Myanmar pleegde de staatsgreep naar aanleiding van de recente verkiezingen, waarbij de pro-democratische Aung San Suu Kyi en haar partij als grootste uit de stembus kwamen. Volgens het leger is er bij die verkiezingen gefraudeerd. De door het leger aangestelde minister van Buitenlandse Zaken heeft woensdag bij de organisatie van Zuidoost-Aziatische landen ASEAN volgehouden dat er "onregelmatigheden" hebben plaatsgevonden bij de verkiezingen in november vorig jaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland