NHC schaalt Florence af, gevaar blijft groot

Het National Hurricane Center heeft de zware orkaan Florence woensdag afgeschaald tot categorie 3. Het gevaar dat met name dreigt voor de kustgebieden in South en North Carolina blijft echter onveranderd groot. Er worden huizenhoge golven en enorme hoeveelheden regen verwacht.

Het centrum van Florence ligt volgens het NHC nu zo'n 755 kilometer ten oost-zuidoosten van Myrtle Beach, tussen Charleston en Wilmington. Er worden windsnelheden gemeten van 205 kilometer per uur. Hoewel de orkaan ook donderdagavond vermoedelijk weer iets aan kracht afneemt, blijft het meteorologisch instituut in Miami bij zijn waarschuwing voor extreem noodweer.

De voorspelling is dat de orkaan Helene de komende dagen ook in kracht afneemt, donderdag al tot tropische storm, en verder in noordoostelijke richting afbuigt. Ierland moet volgende week rekening houden met harde wind en veel regen. Ophelia volgde vorig jaar hetzelfde scenario. Isaac, die westwaarts trekt richting het Caribisch gebied, verliest ook aan intensiteit maar lijkt de Kleine Antillen nog wel te bereiken als tropische storm.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement