Meerdere doden door schietpartij school Texas

Zeker acht mensen zijn om het leven gekomen door een schietpartij op een Amerikaanse middelbare school. Dat meldt de politie, die ook aangaf dat een verdachte is aangehouden. De sheriff sprak op een persconferentie over acht tot tien doden.

De autoriteiten gaven eerder aan dat sprake is van meerdere gewonden. Ook een agent zou zijn geraakt, maar het gaat volgens bronnen van de krant Houston Chronicle om een schampschot. Een ziekenhuis in de nabijgelegen stad Galveston meldt patiënten uit de school op te nemen, maar zei niet om hoeveel mensen het gaat.

De Verenigde Staten worden vaker opgeschrikt door schietpartijen op scholen. Zo vielen in februari nog zeventien doden toen een man het vuur opende op een middelbare school in Parkland (Florida). Dat leidde tot massale protesten tegen het vuurwapengeweld in de VS.

Sinds het begin van het jaar is volgens CNN al 22 keer geschoten op Amerikaanse scholen. Het incident in Sante Fe was de derde 'school shooting' in een week tijd. ,,Ik had nooit gedacht dat het hier zou gebeuren'', zei een scholier op de Santa Fe High School tegen de nieuwszender.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement