Meer dan 80 doden na zware aardbeving Lombok

JAKARTA (ANP) -Het aantal dodelijke slachtoffers van de aardbeving bij het Indonesische eiland Lombok is volgens de Indonesische overheid opgelopen tot zeker 82. Veel slachtoffers vielen in het noorden van het eiland en lagen onder het puin van ingestorte gebouwen. De beving had een kracht van 7,0. Er zijn honderden gewonden. Duizenden mensen zijn uit hun huizen geëvacueerd en worden in de open lucht opgevangen.

Tijdens en kort na de beving was er paniek onder bewoners en vakantiegangers. De beving werd ook gevoeld in delen van Java en op Bali, een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Op dat eiland zijn geen meldingen van Nederlanders in de problemen.

Na de beving is een tsunamiwaarschuwing gegeven, maar deze werd ongeveer 90 minuten na de beving weer ingetrokken. Er werd alleen een mini-tsunami van 13 centimeter hoogte waargenomen aan de noordkust van Lombok.

Epicentrum

Het vliegverkeer op zowel Lombok als het naastgelegen Bali is na de beving nog volledig operationeel. ,,Er is lichte schade op de luchthavens door naar beneden gevallen plafondplaten, maar niemand is daarbij gewond geraakt'', meldden de autoriteiten.

Het epicentrum van de beving lag bijna 30 kilometer ten noordoosten van Lombok. Vorige week zondag werd Lombok ook al opgeschrikt door een aardbeving. Die eiste 17 levens. Ook raakten ruim 150 mensen gewond.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement